De ce femeia ajunge să devină ”bărbat?

 În ultima vreme există în rândul bărbaților o mare frustrare pentru faptul că femeile au devenit prea masculine și că le invadează spațiul. Acest articol este dedicat în special bărbaților, pentru a înțelege motivele pentru care se întâmplă acest lucru. 🙎🏻‍♂️👔 Bineînțeles că și femeile sunt extrem de binevenite să îl lectureze.  👗

❓Înainte de a începe, hai să vedem ce înseamnă feminitatea și ce înseamnă masculinitatea. 

🌀 Feminitatea, pe lângă înfățișarea fizică, este un set de valori, atribute și atitudini specifice femeilor. Feminității i se atribuie verbul ”a fi” și constă în gingășie, blândețe, frumusețe, senzualitate, ocrotire, înțelepciune, inocență, empatie, intuiție.  

🌀 Masculinitatea, pe lângă înfățișarea fizică, este un set de valori, atribute și atitudini specifice bărbaților. Masculinității i se atribuie verbul ”a face” și constă în putere, protecție, responsabilitate, acțiune, determinare, inteligență, integritate, asertivitate, pasiune. 

❓Așadar, care sunt motivele pentru care femeile ajung să devină ”bărbați”?  

🌀  Nu puține sunt cazurile în care auzim că tata sau/și mama ”a/au vrut să fiu băiat”. Ce înțelege o fetiță când aude acest lucru? Faptul că este greșită, că nu este suficientă. De atunci va face tot ce îi stă în putință să îndrepte ”greșeala”, să fie pe placul părinților, iar primul lucru este să adopte o atitudine specific masculină - să se îmbrace ca un băiat, să facă sporturi de băieți, să stea într-un anturaj de băieți, să devină un băiat. 

🌀  Agresiunile băieților față de fete. În școală, afară la joacă, din simpatie și fără să conștientizeze impactul, băieții agresează fetele prin pipăieli și alte modalități. Pentru a se putea apăra, fetele devin bătăioase, adoptă forța și astfel devin băiețoase. Acolo ele înțeleg că este necesară impunerea, dominarea și vor adopta aceste feluri de a fi pe parcursul vieții în raport cu partea masculină. 

🌀  Agresiunile din familie, lipsurile, greutățile, le mobilizează pe fete de-a lungul copilăriei și adolescenței să devină puternice, determinate, să ia acțiune - uneori excesivă - pentru a deveni independente, toate acestea fiind caracteristici masculine. 

🌀  În singurătate femeile se văd nevoite să acționeze mai mult, iar de cele mai multe ori, fac și treburi de bărbați. 

🌀  În relațiile de cuplu, femeile devin masculine atunci când simt lipsa sau insuficiența puterii, acțiunii, inițiativei, a responsabilității, implicării (și a altor feluri de a fi specific masculine) din partea partenerului, lucruri pe care încearcă să le suplinească ea însăși prin diferite acțiuni. Aici ea începe să invadeze spațiul partenerului. Ce se întâmplă cu bărbatul dacă nu este atent? Se feminizează, iar rolurile dintre parteneri se inversează. 

🌀  Toate trăirile din copilărie și de-a lungul vieții, impactează întregul corp (modul în care arătăm, poziția pe care o adoptăm, gesturile, modul în care mergem) limbajul folosit și atitudinea. Dacă o femeie a stat mult în energie masculină, corpul ei va avea o structură mai masculină și atitudinea va fi una mai fermă, mai impunătoare, mai dominatoare, chiar și limbajul folosit poate fi din această zonă. 

❓Ce este de făcut?  

☀️ În primul rând, educația este primordială. Dacă ai o fetiță și ai fi vrut să fie băiat, dă-i o șansă, acceptă acest lucru și oferă-i ghidaj să-și cultive feminitatea, apreciaz-o pentru cine este.  

☀️ Învață-ți băiatul să respecte fetele și să fie protector cu ele. Îi va prinde tare bine la maturitate. 

☀️ Cultivă-ți feminitatea, tu, ca femeie. Sunt multe instrumente prin care poți face acest lucru: cursuri de feminitate, cărți, cursuri spirituale și de dezvoltare personală.

☀️ Cultivă-ți masculinitatea, tu, ca bărbat, prin cursuri de masculinitate, cărți, cursuri spirituale și de dezvoltare personală, sport, disciplină.

☀️ În relațiile de cuplu, pentru ca o femeie să rămână în energie feminină, este necesar să se simtă protejată de partener, în siguranță, să îl vadă responsabil, să aibă încredere și să se poată baza pe el în orice situație. Ce acțiuni este necesar să iei tu ca bărbat, pentru ca femeia de lângă tine să te vadă protector, responsabil, de încredere? În același timp, tu, dragă femeie, pentru ca bărbatul de lângă tine să fie așa cum îți dorești, cine/ce este necesar să fii și să faci? O discuție între tine și partener(ă) pe această temă ar putea fi extrem de benefică. 

🌀  Pentru tine, care crezi că sunt motivele pentru care femeile devin ”bărbați”?

Dacă ți-a fost util acest articol și dorești să citești mai multe, te invit să mă urmărești și pe  https://www.facebook.com/calatoriepentrusuflet .

Îmbrățișări,

Bianca 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Oamenii "trigger" sunt maeștrii noștri

Am fost infectată cu covid. Află cum s-a manifestat și câteva recomandări